top of page

Hidrolat de llimona

Citrus limonum

Família: Rutàcies

Xacra: X. Cardíac​

Polaritat: Yang

Curiositats: Símbol del Sol. Representa  l'encarnació de la vida a la terra.

Citrus limonum


 Alegria, Equilibri i vitalitat

 Propietats Terapèutiques: Antibacterià, depuratiu, antisèptic, antiescorbútic, diürètic, tònic cardíac, vasoconstrictor, colagog, activa el sistema immunitari.

Indicacions internes: Problemes circulatoris, cames pesades, indicat per la hipertensió, migranyes. Astènia i fatiga, diarrees, acidesa gàstrica, estimulant hepàtic. Ric amb vitamina C, potassi i calci.

Regenerador dels glòbuls blancs potenciant les defenses de l'organisme. Estimulant dels glòbuls vermells ajudant en les anèmies. Artritis, artrosis, reumatisme, colesterol, àcid úric.

Indicacions externes i cosmètica: Com a desodorant, blanquejador de mans, suavitzant del cabell i per fer màscares. Tònic i reequilibrant per la pell grassa i pells opaques, blanquejant el rostre i aportant-li brillo. Difumina les taques pigmentàries per un efecte unificant. Halitosis, gingivitis, llagues bucals. Per enfortir les ungles i protecció capil·lar.

Indicacions energètiques: Lleuger estimulant psíquic, drena, fomenta I estimula la voluntat, l'optimisme I el bon humor. L’hidrolat de llimona pels infants és un nou impuls i creativitat, l’alegria de la vida, tant física com psíquica.


Extracte del llibre “Tratité d’Aromathérapie scientifique et médicale. Michel Faucon”

Com que un ésser humà tendeix, a experimentar simultàniament dos sentiments oposats (ambivalència), el simbolisme dominant d’alegria i vitalitat representat per la llimona es juxtaposa el d’amargor i caiguda.(«...») Representa com a símbol de l'encarnació de la vida a la terra. Al llarg de la seva vida l’individu ha d'alliberar-se del seu embolcall material per, finalment, descobrir la seva polpa essencial, tota formada per espiritualitat.


dosificació:


Els hidrolats via externa es polvoritza la zona a tractar varies vegades al dia. També les estances i la roba o amb un difusor.

Els hidrolats via oral d'1 a 3 culleradetes petites en un got d’aigua repartides durant el dia.

Tractaments de 21 o 40 dies -2 ml d’hidrolat (20gotes) a

3 ml (30 gotes) X 1 litre d’aigua beure durant el dia.

Per dubtes consultar a un professional o Naturòpata.​


conservació:

Guardar-lo en un lloc fresc i al recer de la llum solar.

Conservació fins a 2 anys , una vegada obert consumir en 6 mesos.disponibilitat: en stok

preus: 12 € - 18 €

mesures: 100 ml - 250 ml


bottom of page