top of page

NATUROPATIA HOLÍSTICA

La Naturopatia és la ciència que estudia les propietats i les aplicacions d'elements naturals (vegetals, aigua, sol, terra i aire) amb la finalitat de mantenir i / o recuperar la salut. És per tant la professió que agrupa totes les tècniques naturals conegudes socialment a Espanya

com teràpies naturals o teràpies alternatives.

La Naturopatia té els seus començaments amb l'inici de les arts curatives, quan l'home primitiu va començar a utilitzar els quatre elements de la natura (terra, aire, foc i aigua) en benefici de la seva pròpia salut i de la salut dels que l'envoltaven . Amb el transcurs dels segles aquestes tècniques primitives han anat creixent i desenvolupant-se.

L'alemany Benedict Lust va ser qui va utilitzar per primera vegada el terme Naturopatia quan va fundar a Nova York, el 1902, The American School of Naturophaty. L'escola instruïa en l'ús de remeis naturals, bons hàbits alimentaris i correcta higiene, com a eines per mantenir i / o millorar la salut. Va ser en aquest moment quan van destacar per primera vegada els principis d'una dieta saludable.


Actualment, la Naturopatia ofereix una gran varietat de tècniques naturals o teràpies naturals entre les quals podem trobar la Homeopatia, la Acupuntura, Fitoteràpia, Reiki, els Drenatges Limfàtics, els suplements vitamínics i els minerals, tècniques de relaxació, i altres.

La tasca principal del naturòpata és activar el sistema i la força d'autocuració interna que cada persona posseeix.

El naturòpata no intenta combatre les malalties, si no que planteja fer més naturals els mitjans i les formes de vida humanes. La seva principal comesa és eliminar de l'organisme les substàncies nocives i perjudicials (toxines, deixalles, etc) i contribuir a l'aportació de substàncies útils i saludables (vitamines, minerals, nutrients, etc).

Un dels pilars principals de la Naturopatia és el d'unitat orgànica que considera el cos com un sol òrgan i el tracta com a tal, com una unitat, una visió coneguda com a holística.


bottom of page