top of page

Hidrolat de Menta

Mentha Piperita

Família: Labiades

Xacra: X. Laringi i Frontal

polaritat: Yang

Curiositats: En la mitologia Grega s’associa a la

Ninfa Mentha.

Mentha Piperita


Refrescant i Vivificant

Propietats terapèutiques: Digestiva, carminativa, tònica i estimulant del sistema circulatori i limfàtic, harmonitza la melsa, el pàncrees i el fetge. Propietats refrescants.

Indicacions internes: Còlics, distensió abdominal, àcides i reflux, indigestions pesades o molestes, malaltia de Crohn, colitis, intestí irritable, vòmits nerviosos. Netejador del tracte intestinal, acció antibacteriana lleu, i propietats anti fermentatives. Desintoxicant del fetge i el colon, ajudant en la pell acneica, èczemes i urticàries i en problemes d’halitosis.  Per les cefalees i migranyes. Estimulant mental i vivificant en fatiga, calmant del sistema nerviós. Transpiració excessiva i fogots provocats per disfuncions hormonals. Antiinflamatori, musculatura rígida, dolors i molèsties, esquinços, distensions. L’hidrolat de menta si el posem amb aigua freda dóna sensació de calor i amb aigua calenta sensació de fred, llavors podem fer banys amb aquest hidrolat de fred / calent.

Indicacions externes i cosmètica: Per l’acne vermell i irritat es polvoritza la zona. Picors, pell cansada, cremades solars, picades i mossegades. Reaccions al·lèrgiques. Genitals irritats o amb cremor. Es pot diluir o aplicar directament l’hidrolat pur en la pell, en forma de compreses o spray. És un antiinflamatori per la musculatura o lesions i estimula la microcirculació venosa i limfàtica.

Indicacions Energètiques: Calma la irritabilitat, l’enfado i l’agressivitat. Ens aporta facilitat d'expressió i claredat

en moments alterats.

dosificació:


Els hidrolats via externa es polvoritza la zona a tractar varies vegades al dia. També les estances i la roba o amb un difusor.

Els hidrolats via oral d'1 a 3 culleradetes petites en un got d’aigua repartides durant el dia.

Tractaments de 21 o 40 dies -2 ml d’hidrolat (20gotes) a

3 ml (30 gotes) X 1 litre d’aigua beure durant el dia.

Per dubtes consultar a un professional o Naturòpata.​conservació:

Guardar-lo en un lloc fresc i al recer de la llum solar.

Conservació fins a 2 anys, una vegada obert consumir en 6 mesos.
disponibilitat: en stok

preus: 12 € - 18 €

mesures: 100 ml - 250 ml

bottom of page